Υπεύθυνος της 1ης Θεματικής Ενότητας με τίτλο "Introduction to Nanotechnology" είναι ο καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, Ευστάθιος Ευσταθόπουλος. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη δοσιμετρία των ακτίνων Χ σε ασθενείς και προσωπικό, στην απεικόνιση με ακτίνες Χ, στην ανίχνευση ευάλωτων αθηρωματικής πλάκας, τη νανοϊατρική και την τεχνητή νοημοσύνη στην υγεία. Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας σε περισσότερες από 150 επιστημονικές δημοσιεύσεις με περισσότερες από 4.000 αναφορές. Έχει παρουσιάσει περισσότερες από 100 εργασίες σε επιστημονικά συνέδρια και περισσότερες από 70 προσκεκλημένες διαλέξεις σε επιστημονικά συνέδρια.
Υπεύθυνος της 2ης Θεματικής Ενότητας με τίτλο "Applications of Nanotechnology in Medicine" είναι ο καθηγητής Φαρμακευτικής Νανοτεχνολογίας, Κωνσταντίνος Δεμέτζος. Η έρευνα του επικεντρώνεται στη χημεία των φυσικών προϊόντων και τη φαρμακευτική νανοτεχνολογία, ενώ επίσης μελετά πολλές χημικές κατηγορίες φαρμακευτικών ενώσεων με έμφαση στους αντικαρκινικούς παράγοντες. Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας σε περισσότερες από 250 επιστημονικές δημοσιέυσεις με περισσότερες από 4.000 αναφορές. Έχει περισσότερες από 400 ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.
Υπεύθυνη της 3ης Θεματικής Ενότητας με τίτλο "Nano-toxicity and Regulatory aspects " είναι η καθηγήτρια Βιολογίας - Νανοϊατρικής, Μαρία Γαζούλη. Η έρευνα της επικεντρώνεται κυρίως στη μοριακή βάση αυτοάνοσων/φλεγμονοδών ασθενειών και του καρκίνου, ενώ πρόσφατα ασχολείται με την ενσωμάτωση της νανοτεχνολογίας στη στοχευμένη ανίχνευση καρκίνου, απεικόνιση και παράδοση φαρμάκων. Τιμήθηκε με την υποτροφία Fulbright για την ανάπτυξη συστοιχιών βιοαισθητήρων με βάση τη νανοτεχνολογία για την ανίχνευση κυκλοφορούντων καρκινικών κυττάρων του παχέος εντέρου στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, CollegePark, MD, ΗΠΑ Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας σε περισσότερες από 350 επιστημονικές δημοσιέυσεις με περισσότερες από 8.000 αναφορές. Κατέχει 1 διεθνή πατέντα και 3 Ευρωπαϊκές, ενώ έχει δώσει περισσότερες από 50 προσκεκλημένες διαλέξεις σε διεθνή/εθνικά συνέδρια και πανεπιστήμια.